Passen de kernwaarden van jouw zorginstelling nog bij je identiteit?

door Karine van den Noort

Door de vele veranderingen in de zorg is het verzorgingshuis oude stijl verleden tijd. Een zorgcentrum uit ons netwerk zag de omwenteling aankomen en besloot om de blik op de toekomst te richten met: een breder zorgpakket, meer zorg op maat en passende vormen van wonen en zorg voor ouderen.

Naam en uitstraling

Samen met het zorgcentrum zochten we hoe je die verandering kunt laten doorklinken in de naamgeving, de uitstraling en de communicatie. We ontwikkelden daarvoor een nieuwe huisstijl en de zorginstelling kreeg een nieuwe naam.

Kernwaarden

Een belangrijk onderdeel van het richten van een blik in de toekomst was het toetsen van de kernwaarden. Deze zijn belangrijk voor de identiteit van je zorginstelling. De waarden geven werknemers houvast en het gevoel dat ze aan iets belangrijks bijdragen. Dit werkt motiverend en zal van lieverlee hun houding en gedrag bepalen waarom en hoe gewerkt wordt.
Er zijn samen met de medewerkers drie kernwaarden gedefinieerd, die het hart van het werk vormen:  betrokkenheid, innovatie en klantvriendelijkheid. Het herzien van de kernwaarden was even een puzzel, maar uiteindelijk biedt het een hele goede basis voor iedereen. Het geeft medewerkers het gevoel en de wetenschap waar het bedrijf voor staat en waarop de cultuur is gebaseerd waarin zij dagelijks hun activiteiten ontplooien.

Herkenning

Ook gingen we op zoek naar de vragen die bij (toekomstige) bewoners en cliënten leven. Zodat bezoekers van de nieuwe website, in advertenties, folders en brochures precies die antwoorden kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Natuurlijk met een frisse look en een persoonlijke tone of voice.

Resultaat

De nieuwe stijl heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groeiende naamsbekendheid zowel intern als in de regio waar deze zorginstelling actief is.

En wil jij weten of de kernwaarden van jouw zorginstelling nog passen bij je identiteit? Wij wisselen hierover graag met jou van gedachten.

 

Karine van den Noort